Naleśniki z kiszoną kapustą

  • on 30 kwietnia 2021

Naleśniki z kiszoną kapustą

Składniki

naleśniki: 2 szklanki mąki pszennej

2 jajka

3/4 szklanki mleka

woda gazowana

szczypta soli

Farsz:

ok. 0,5kg kiszonej kapusty

2 cebule

sól, pieprz

olej do smażenia

do panierki: 2 jajka

bułka tarta

opcjonalnie: szczypiorek, ketchup

Naleśniki z kiszoną kapustą

Przygotowanie

Kapustę opłukać, lekko podgotować (ja nie lubię bardzo rozgotowanej). Odsączyć z wody, drobniej pokroić.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić, oprószyć solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać i podsmażyć na oleju. Doprawić do smaku i odstawić.
Naleśniki – czyli mąkę, mleko, jajka i wodę zmiksować na gładkie ciasto. Smażyć z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu.

Naleśniki nadziać farszem z kiszonej kapusty i cebulki. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, podsmażyć.
Podawać na gorąco, posypane szczypiorkiem, można też polać ketchupem (jeśli ktoś lubi:)

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..