Pączuszki z rybą

  • on 30 kwietnia 2021

Pączuszki z rybą

Składniki

Ryba 10 dag osoba u mnie świeże śledzie

mąka pszenna 1 szkl

Woda

Proszek do pieczenia 1 łyżeczka

ulubione przyprawy do ryby u mnie pieprz cytrynowy i sos chili

olej do głebszego smażenia

Pączuszki z rybą

Przygotowanie

Filety śledziowe pokroiłam na trzycentymetrowe kawałki.
Posypałam je pieprzem cytrynowym i polałam sosem chili.
Zrobiłam gęstawe ciasto z mąki wody i proszku do pieczenia.
Proszek spowoduje , że ciasto sporo urośnie i porcje bardzo się powiększą.
Do ciasta dodałam ryby i wymieszałam.
Wykładałam je łyżką na gorący olej.

Wykładałam je łyżką na gorący olej i smażyłam do zrumienienia.

Podałam z ryżem, podsmażanymi warzywami z sosem teryaki i sojowym, i z sosem chili z pomidorami.

I z sosem czosnkowym 😀
Smacznego 🙂

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..