Papilotki z ciasta filo jajeczno-serowo-pomidorowe

  • on 30 kwietnia 2021

Papilotki z ciasta filo jajeczno-serowo-pomidorowe

Składniki

2-3 jajka z wolnego wybiegu

5 arkuszy ciasta filo

8 mini kulek mozzarelli

6 pomidorków koktailowych

Sól morska

Pieprz

Koperek

3 gałązki szczypioru

Papilotki z ciasta filo jajeczno-serowo-pomidorowe

Przygotowanie

Ciasto filo składam równo arkusz przy arkuszu i wycinam kwadraty u mnie 6 muszą być trochę większe od foremki na babeczek aby rogi wystawały,każdy kwadrat ma teraz 5 karteczek przełóż każdą karteczkę na przemian do każdej z foremek aby rogi tworzyły wachlarz roztrzepane jajko,do każdej papilotki włóż po 2 lub 3 kuleczki sera,szczypiorku i zalewaj jajkiem przyprawionym a na wierzchu połóż pomidorka piecz w 190 stopniach około 20 min masa musi się ściąć a ciasto ma być złote Smacznego:-)♡♡♡

Polecane przepisy: nadzienie do ciasta filo z kurczakiem

Polecane przepisy: ciasto filo

Polecane przepisy: gotowane pierozki z ciasta filo

Polecane przepisy: ciasto filo z pieczarkami

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..