Pieczeń wieprzowa z ryżem i mieszanką keksową

  • on 30 kwietnia 2021

Pieczeń wieprzowa z ryżem i mieszanką keksową

Składniki

1 kg mięsa mielonego wieprzowego,

100 g ryżu,

150 g mieszanki keksowej,

2 jajka,

4 łyżki kaszy manny,

sól i pieprz do smaku,

1 łyżeczka pieprzu ziołowego,

1 łyżeczka słodkiej papryki,

1 łyżeczka ziół prowansalskich,

szczypta kurkumy.

Pieczeń wieprzowa z ryżem i mieszanką keksową

Przygotowanie

Ryż gotujemy do miękkości. Studzimy. Do mielonego mięsa dodajemy przyprawy, jajka, kaszę manną i ostudzony ryż. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy mieszankę keksową i ponownie mieszamy.
Blaszkę 30×11 wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę. Wierzch możemy posypać czarnuszką.
Pieczemy 1 godzinę 10 minut w 180 stopniach.
Pieczeń podajemy na ciepło lub zimno.
Smacznego 😉

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..