Placki indyjskie – chappati

  • on 30 kwietnia 2021

Placki indyjskie – chappati

Składniki

mąka pszenna pełnoziarnista 45 dag

sól 2 łyżeczki

Masło 10 dag

Jogurt naturalny 1 szklanka

Placki indyjskie – chappati

Przygotowanie

Wykonanie:
Wymieszać mąkę z masłem, dodać resztę składników i zagnieść dokładnie ciasto.

Uformować wałek ,pokroić w plastry i lekko rozwałkować. Placki ułożyć na natłuszczonej blasze i piec 15 minut w temperaturze 200°C. Placki obrócić po 10 minutach i dopiec. Jeszcze ciepłe posmarować masłem.

Polecane przepisy: indyjskie ciasteczka twarog

Polecane przepisy: indyjskie ciastka

Polecane przepisy: kofta indyjska greenway

Polecane przepisy: indyjskie sniadanie

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..