Podsmażany kurczak z ogórkiem, cebulą, pieczarkami.

  • on 30 kwietnia 2021

Podsmażany kurczak z ogórkiem, cebulą, pieczarkami.

Składniki

Mięso z kurczaka

Ogórki kiszone 4 duże sztuki

Pieczarki 250 g (jedna tacka)

Czosnek 2-3 ząbki

Przyprawa curry albo do dan kuchni chińskiej

Cebula 2-3 sztuki

Podsmażany kurczak z ogórkiem, cebulą, pieczarkami.

Przygotowanie

Najpierw na patelni przesmażamy 2-3 pokrojone w plastry cebule, 2-3 ząbki czosnku, 250 gramów pokrojonych w plasterki pieczarek.
Jeżeli chodzi o mięso, ja zwykle przyrządzając to danie wykorzystuję białe mięso z ugotowanego wcześniej rosołu.
Mięso rozrywamy na mniejsze kawałki, dodajemy zawartość tego co usmażyliśmy na patelni, posypujemy curry lub przyprawą do dań kuchni chińskiej, 4 duże ogórki kiszone kroimy na mniejsze kawałki dorzucamy do reszty.
Dodatkowo na dnie utworzy nam się trochę aromatycznego sosu, z oleju, soku z ogórka, przyprawy i wody.
Przesmażamy jeszcze kilka minut.
Nie jest spektakularne pod względem wizualnym ale bardzo smaczne i pożywne.
Smacznego 🙂

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..