Potrawka wegetariańska

  • on 30 kwietnia 2021

Potrawka wegetariańska

Składniki

Ziemniaki 5 szt.

Marchewka 2 szt.

Seler naciowy 1 gałązka

Czosnek 2 ząbki

Pomidor 1 szt.

Cukinia 1 szt. około 350 g

Lubczyk suszony 1 łyżka

Ser topiony z pieczarkami 100 g

Sól

Olej do smażenia 2 łyżki

Potrawka wegetariańska

Przygotowanie

Marchew, ziemniaki, cukinię obrać i umyć, czosnek obrać, seler umyć.

Marchewki zetrzeć na tarce na plastry, następnie dusić na rozgrzanym oleju pod przykryciem przez około 3 minuty.

Seler pokroić na plasterki i dodać do marchewki.

Cukinię zetrzeć na tarce na plastry, czosnek drobno posiekać, pomidor pokroić w kostkę. Dodać do reszty warzyw wraz z solą i dusić przez około 5 minut pod przykryciem.

Ziemniaki pokroić w kostkę. Dodać do duszących się warzyw, uzupełnić 1 szklanką wody oraz doprawić lubczykiem. Gotować do miękkości ziemniaków. Od czasu do czasu mieszając.

Na końcu dodać ser topiony i mieszać aż całkowicie się rozpuści.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..