Rolada mięsna w cieście serowym

  • on 30 kwietnia 2021

Rolada mięsna w cieście serowym

Składniki

Składniki na ciasto:

Ser żółty 30 dag

Jajka 7 szt.

Majonez 1 słoiczek

Składniki na nadzienie:

Mięso mielone wieprzowe 80 dag

Sól i pieprz do smaku

Czosnek 2 ząbki

Czerstwa bułka 1 szt.

Majeranek do smaku

Rolada mięsna w cieście serowym

Przygotowanie

Wykonanie ciasta:
Jajka ubić mikserem, dodać starty ser, majonez, wymieszać mikserem. Przygotowane ciasto wyłożyć do blachę wyłożoną pergaminem, równo rozłożyć w prostokąt. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.

Wykonanie rolady:
Mięso wymieszać z namoczoną i odciśniętą bułką, dodać zmiażdżony czosnek przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę. Mięso wyłożyć na upieczony serowy placek, zwinąć w roladkę i obwinąć pergaminem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i piec przez godzinę.

Polecane przepisy: Rolada mięsna w cieście serowym

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..