Roladki Alibabki

  • on 30 kwietnia 2021

Roladki Alibabki

Składniki

1 filet z kurczaka

Serek śmietankowy

Papryka czerwona

Marchew

½ pęczka szczypiorku

2 ogórki konserwowe

Mąka pszenna do panierki

Kostka rosołowa

2 łyżki sosu sojowego

200 ml przecieru pomidorowego

Sól

Pieprz

Olej do smażenia

Roladki Alibabki

Przygotowanie

1. Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczach.
3. Do Marchwi dodajemy posiekany szczypiorek, drobno pokrojoną paprykę oraz ogórki.

4. Mięso smarujemy cienko serkiem a na środku układamy po łyżce warzyw i zwijamy w roladki.

5. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.

6. Na drugiej patelni lub w większym garnku gotujemy 2 szklanki wody, dodajemy kostki rosołowe, sos sojowy, przecier.
7. Do sosu przekładamy obsmażone roladki i gotujemy.

8. Gdy mięso jest już miękkie, przekładamy roladki do naczynia i a sos zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody.

9. Na koniec roladki polewamy sosem.
10. Danie gotowe.
11. Smacznego.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..