Sałatka z kaszą gryczaną, serem feta i brokułem

  • on 30 kwietnia 2021

Sałatka z kaszą gryczaną, serem feta i brokułem

Składniki

kasza gryczana 1 woreczek

brokuł 1 szt

ser feta 25 dag

seler naciowy 2 łodygi

pomidorki koktajlowe 10 szt

sól do smaku

pieprz do smaku

Sałatka z kaszą gryczaną, serem feta i brokułem

Przygotowanie

Kaszę gryczaną /ja wybrałam prażoną/ gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Brokuła dzielimy na małe różyczki, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy ok. 2-4 min., odsączamy i studzimy. Łodygi selera naciowego obieramy z łykowatych włókien i kroimy w plasterki. Ser feta odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy pokrojone na połówki lub ćwiartki pomidorki koktajlowe i ponownie mieszamy.

Polecane przepisy: Sałatka z kaszą gryczaną, serem feta i brokułem

Przepis znajduje się w kategorii :
Sałatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..