Salceson z kurek

  • on 30 kwietnia 2021

Salceson z kurek

Składniki

Kurki 25 dag

Cebula biała 2 szt

Jajo kurze 7 szt

Boczek wędzony 15 dag

curry 1/2 łyżeczki

sól i pieprz do smaku

Kostka rosołowa 1 szt

Masło 1 łyzka

Salceson z kurek

Przygotowanie

Wykonanie:
Kurki oczyścić i obgotować. Pięć jajek ugotować na twardo i posiekać. Cebulę drobno pokroić, przysmażyć na maśle z kurkami i połączyć składniki. Następnie wbić do masy 2 jaja, dodać przyprawy, drobno pokrojony boczek i bardzo dokładnie wyrobić. Uformować wałek, zawinąć w czystą gazę, obwiązać i włożyć do gotującej się wody z kostką. Gotować 15 minut, następnie wyjąć, obciążyć dwoma deseczkami, zostawić na 4 godziny w chłodnym miejscu i podawać z kwaśną śmietaną.

Polecane przepisy: salceson domowy z golonki

Polecane przepisy: gotowany salceson z kurczaka

Polecane przepisy: potrawy z kurek leśnych

Polecane przepisy: salceson z głowy świni

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..