Soljanka rybna na rosole z drobiu.

  • on 30 kwietnia 2021

Soljanka rybna na rosole z drobiu.

Składniki

rosół z drobiu

świeży filet z łososia świeże filety z pstrąga świeże filety z dorsza lub innej białej ryby.

oliwki czarne oliwki zielone kapary ogórki kiszone papryka czerwona przecier pomidorowy

Soljanka rybna na rosole z drobiu.

Przygotowanie

Filety rybne oddzielić od skóry i dokladnie wybrać ości, pokroić na duże kawałki i posypać Warzywkiem
Rybę obtoczyć w mące i usmażyć na oleju z pestek winogron .
Wyłożyć do ostygnięcia.

Pokroić ogórki i oliwki w plasterki
Pokroić paprykę w małe paski.

Do rosołu dodać przecier pomidorowy , zagotować.
Włożyć kapary, oliwki i ogórki. Gotować 20 minut.
Dodać rybę i zagotować . Nie gotować aby ryba nie rozleciała się. Ryby musi być sporo i duże kawałki.
Podać w miseczkach posypane zieloną pietruszką i z plasterkiem cytryny.
Podawać z bagietką lub bułką.
Smacznego!!!

Polecane przepisy: Soljanka rybna na rosole z drobiu.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..