Świąteczne śledzie z porem i selerem

  • on 30 kwietnia 2021

Świąteczne śledzie z porem i selerem

Składniki

filety sledziowe solone ala matiasy 3 filety

por kawałek

seler ze słoika- pół opakowania

majonez 1 łycha

musztarda 1płaska łyzka

Pieprz

Świąteczne śledzie z porem i selerem

Przygotowanie

Bardzo smaczna i lekka propozycja podania śledzi na świątecznym stole.
Płaty śledziowe odmaczałam cała noc w zimnej wodzie- nie lobię aby były zbyt słone- ale to zależy od gustu.
Następnego dnia dokładnie je odsączyłam. Do miseczki wyłożyłam seler i pokrojony w półplasterki por, dodałam sosy i pieprz i pokrojone śledzie. Całość wymieszałam.
Po godzinie smaki trochę się przegryzą, ale najlepsze są już na wieczór.
Takiego śledzia można przygotować odrobinę wcześniejszej nie ma w nim składników, które mogą się popsuć.
Smacznego 🙂

Polecane przepisy: sledzie marynowane z porem i ogorkiem

Polecane przepisy: Świąteczne śledzie z porem i selerem

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..