Syropek pomarańczowo-cytrynowy.

  • on 30 kwietnia 2021

Syropek pomarańczowo-cytrynowy.

Składniki

cytryny 6szt.

Pomarańcza 2 szt

Imbir średni kawałek

cuker 1/2 szlk.

Syropek pomarańczowo-cytrynowy.

Przygotowanie

Imbir oberam i bardzo drobno sekam.Można też zetrzeć na tarce.

Z cytryn i pomarańczy wyciskam sok. Sok i imbir umieszczam w słoiku , wsypuję cukier i dopładnie mieszam.

Na szklankę wlewam ok. 2 łyżeczki , zalewam gorącą wodą. W zaleznosci jak kto lubi można dodać więcej cukru.

Przepis znajduje się w kategorii :
Napoje

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..