Walentynkowy torcik cappuccino

  • on 30 kwietnia 2021

Walentynkowy torcik cappuccino

Składniki

kilka ciastek francuskich z cukrem (użyłam takich poduszeczek posypanych cukrem pudrem)

200g śmietany 12%

mały cukier waniliowy

1-2 łyżki cappuccino waniliowego

1 łyżeczka żelatyny

100ml gorącej wody

gorzkie kakao do oprószenia

cukrowe serduszka

Walentynkowy torcik cappuccino

Przygotowanie

Foremkę w kształcie serduszka wyłożyłam na dnie ciasteczkami francuskimi. Użyłam ciasteczek własnoręcznie zrobionych z ciasta francuskiego, posypanych cukrem pudrem. Zimną śmietanę przełożyłam do miski i zmiksowałam z cukrem waniliowym. Cappuccino rozpuściłam w minimalnej ilości gorącej wody, wystudziłam i dodałam do śmietany. Wymieszałam do połączenia. Łyżeczkę żelatyny rozpuściłam w odrobinie gorącej wody, wystudziłam i również dolałam do śmietany. Masę jeszcze raz wymieszałam i wyłożyłam na ciastka. Powierzchnię wyrównałam. Deser wstawiłam do lodówki, aby stężał. Po schłodzeniu, deser udekorowałam na wierzchu gorzkim kakao i cukrowymi serduszkami i wyjęłam go ostrożnie z foremki.

Przepis znajduje się w kategorii :
Desery

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..