Żeberka Arabeski

  • on 30 kwietnia 2021

Żeberka Arabeski

Składniki

1 kg Żeberek wieprzowych

2 puszki fasoli białej

200 ml koncentratu pomidorowego

Pomysł na soczyste żeberka

Sól

Cebula

Szczypta czosnku

Pieprz

3 łyżki ketchupu pikantnego

Olej do smażenia

1 łyżka mąki pszennej

Żeberka Arabeski

Przygotowanie

1. Żeberka myjemy i kroimy na mniejsze kawałku, doprawiamy pomysłem na soczyste żeberka i solimy.
2. Mięso układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180°C.

3. Po upieczeniu odlewamy sos i układamy w naczyniu.
4. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Dodajemy przecier, czosnek, sól, pieprz, ketchup podlewamy szklanką wody i chwilę gotujemy.
6. Na koniec sos łączymy z fasolą ( bez zalewy) i polewamy mięso.

7. Danie gotowe.
8. Smacznego.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..