Zupa gazdy

  • on 30 kwietnia 2021

Zupa gazdy

Składniki

Ziemniaki 1 kg

Cebula biała 1 szt

Boczek wędzony 25 dag

Natka pietruszki

Jajo kurze 2 szt

mąka pszenna 1 szklanka

2 litry bulionu warzywnego

Zupa gazdy

Przygotowanie

Wykonanie:
Bulion zagotować, dodać ziemniaki pokrojone w grubą kostkę i gotować do miękkości. Boczek, cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na patelni po czym dodać do zupy. Pod koniec gotowania wrzucić zacierkę przyrządzoną z jajek, mąki i wody, dogotować, posypać posiekaną natką pietruszki i podawać.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..