Zupa gołąbkowa

  • on 30 kwietnia 2021

Zupa gołąbkowa

Składniki

500 g mięsa mielonego

1/2 główki białej kapusty

1 puszka pomidorów

500 ml passaty pomidorowej (przecieru)

1 torebka ulubionego ryżu

3 l wody

1 duża cebula

2 średnie marchewki

1 korzeń pietruszki

kawałek selera

Sól

Pieprz

mielona papryka

zioła do smaku

2 łyżki oleju

Zupa gołąbkowa

Przygotowanie

Marchew, pietruszkę i seler obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Na oleju szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, po chwili dodajemy starte warzywa i chwilę smażymy. Po kilku minutach dodajemy mięso i smażymy aż straci różowy kolor.

Całość przekładamy do dużego garnka, dolewamy wodę, przyprawiamy, dodajemy pomidory, passatę i poszatkowaną kapustę.Gotujmy pod przykryciem przez 30 minut.
Dodajemy surowy ryż i gotujemy ok. 15 minut. Po tym czasie ewentualnie jeszcze doprawiamy.
Podajemy gorącą!

Polecane przepisy: zupa gołąbkowa

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..