Zupa pomidorowa

  • on 30 kwietnia 2021

Zupa pomidorowa

Składniki

Rosół 1l

Passata pomidorowa 1 szklanka

Śmietana 150 ml

Ryż 60 g

Sól do smaku

Pieprz do smaku

Natka pietruszki do podania

Zupa pomidorowa

Przygotowanie

Rosół podgrzać, dodać ryż i gotować 15-20 minut aż ryż zmięknie, dodać passatę lub przecier pomidorowy, zagotować.

W niewielkiej ilości zupy rozprowadzić śmietanę, dodać do garnka, dokładnie zamieszać, przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Jeśli zupa jest zbyt kwaśna dodać odrobinę cukru.

Podawać posypaną świeżą natką pietruszki.

Polecane przepisy: jak zagęścić zupę pomidorową mąką

Polecane przepisy: domowa babcina zupa pomidorowa

Polecane przepisy: ewa wachowicz gotuje zupa pomidorowa

Polecane przepisy: zupa pomidorowa bez mięsa

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..