Zupa z cukinią i pieczarkami

  • on 30 kwietnia 2021

Zupa z cukinią i pieczarkami

Składniki

Cebula biała- 2 szt.

Marchew- 2 szt.

Pieczarki- 30 dag

czerwona papryka- 1 szt.

Cukinia- 1 szt.

Bulion- ok. 2 l.

kasza manna- 5 łyżek

Masło- 3 łyżki

Olej roślinny- 3 łyżki

Sól

Pieprz

Zupa z cukinią i pieczarkami

Przygotowanie

Cebulę, paprykę pokrój w kostkę. Marchew obierz i pokrój w cienkie słupki a pieczarki w plasterki. Na oleju i maśle podsmaż pokrojone warzywa (ok. 15 minut). Cukinię pokrój w kostkę. Podsmażone warzywa i cukinię przełóż do garnka. Zalej bulionem i gotuj przez kwadrans. Dodaj kaszę i gotuj do czasu aż zupa zacznie gęstnieć. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..