zupa z główkami szparagów

  • on 30 kwietnia 2021

zupa z główkami szparagów

Składniki

Włoszczyzna (1 marchew, 1 pietruszka, 1/4 bulwy selera)

główki szparagów (ewentualnie miękkie części łodyżek tuż przy główkach) – z 1 pęczka 10-12 szt

ziemniaki – 2 szt średniej wielkości

zupa z główkami szparagów

Przygotowanie

Włoszczyznę myję, obieram, trę na tarce o grubych oczkach i zaczynam gotowanie wrzucając ja do zimnej wody.
Cały proces gotowanie zajmuje ok 30 minut.
Warzywa gotuję na małym ogniu pod przykryciem, by smak dobrze się rozprowadził po całej zupie.

Z obranych, umytych ziemniaków wydrążam małe kulki i wrzucam do zupy razem z odciętymi główkami szparagów 10 minut przed końcem gotowania.
Tej zupy nie solę i nie dodaję żadnych przypraw, żeby nie zagłuszyć delikatnego aromatu szparagów.

Polecane przepisy: zupa z główkami szparagów

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..