Zupa z liści kalafiora

  • on 30 kwietnia 2021

Zupa z liści kalafiora

Składniki

liście z jednego dużego kalafiora

100 g słoniny

1 łyżka masła

chili

pieczywo

sól, pieprz

Zupa z liści kalafiora

Przygotowanie

Liście kalafiora płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą (1,5 l), dodajemy masło i gotujemy do miękkości. Następnie studzimy i blendujemy.
Podgrzewamy.
Słoninę kroimy na cienkie plasterki i na wolnym ogniu prażymy.
Zupę do smaku doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną chili.
Podajemy ze świeżym pieczywem.

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..