Zupa z tortellini i szpinakiem

  • on 30 kwietnia 2021

Zupa z tortellini i szpinakiem

Składniki

tortellini- 25 dag

Szpinak – 25 dag

Fasola biała konserwowa- 1 puszka

pomidorki koktailowe- 50 dag

mięso z kurczaka rozdrobnione- 1,5 szklanki

cebula- 1 szt.

Ser żółty- 1/2 szklanki

Przecier pomidorowy- 500 ml

Bulion- 2 litry

kremówka- 1 szklanka

Czosnek- 3 ząbki

Masło- 2 łyżki

Sól

Pieprz

Cukier

Zupa z tortellini i szpinakiem

Przygotowanie

Bulion zagotuj. Cebulę posiekaj, czosnek pokrój w cienkie plasterki. Warzywa podsmaż na maśle, dodaj do bulionu. Do gotującego się bulionu wsyp pierożki. Gotuj przez 7 minut. Dołóż przekrojone na pół pomidorki i przecier. Gotuj przez ok. 5 minut. Dołóż mięso, szpinak i odcedzoną fasolę. Zabiel śmietaną. Dodaj ser. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Gotuj do czasu aż ser się rozpuści.

Polecane przepisy: Zupa z tortellini i szpinakiem

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..