Babeczki sodziaki

Babeczki sodziaki

Składniki

Maślanka 200 ml

Mąka 11/3 szklanki

Soda oczyszczona 1/2 łyżeczki

Jajo kurze 1 szt.

Olej roślinny 2 łyżki

Masło 2 łyżki

sól do smaku

Babeczki sodziaki

Przygotowanie

Wykonanie:
Maślankę przelać do miski dodać mąkę, jajko, sodę oczyszczoną, sól do smaku i wymieszać dokładnie ręką. Następnie przełożyć ciasto łyżka do foremek wysmarowanych olejem. Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni. Piec około 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze ciepłe posmarować masełkiem.

Polecane przepisy: sodziaki

Polecane przepisy: Babeczki sodziaki

Polecane przepisy: sodziaki pieczone

Polecane przepisy: jak zrobić sodziaki

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..