Bagietka z tatarem

Bagietka z tatarem

Składniki

Bagietka pszenna/pełnoziarnista 2 szt.

Masło do posmarowania

Mięso wołowe na tatar 250 g.

Cebulka 1 mała

Olej rzepakowy 1 łyżeczka

Ogórki kiszone 4-5 sztuk dużych

Żółtka od kurek zielononóżek 2 szt.

Pieprz w razie potrzeby

Sól w razie potrzeby

Bagietka z tatarem

Przygotowanie

Mięso dobrze posiekać (jeśli nie jest doprawione to doprawiamy).
Cebulkę obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę.
Ogórki również pokroić w kostkę.
Mięso, cebulkę, ogórki, żółtka i olej dokładnie wymieszać.
Bagietki pokroić na małe kromeczki, posmarować delikatnie masłem i obficie nałożyć tatar.

Smacznego 🙂

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..