Biała kiełbasa pod pierzynką

Biała kiełbasa pod pierzynką

Składniki

biała kiełbasa parzona- 7 szt

cebula- 3 szt.

ząbki czosnku- 6 szt.

Majeranek- 2 łyżeczki

tymianek- 2 łyżeczki

żółty ser- 25 dag

smalec- 1 łyżka

Biała kiełbasa pod pierzynką

Przygotowanie

Białą kiełbasę pokrój w plastry. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Czosnek obieramy z łupin. Naczynie posmaruj smalcem. Wyłóż połowę kiełbasy. Przykryj 1/2 cebuli. Posyp łyżeczką majeranku i tymianku. Czynność powtórz. Między kiełbasę powkładaj ząbki czosnku. Posyp startym na tarce żółtym serem. Zapiekaj przez pół godziny w 180 stopniach C.

Polecane przepisy: biała kiełbasa wg karola okrasy lidl

Polecane przepisy: kiełbasa biała podana inaczej

Polecane przepisy: Biała kiełbasa pod pierzynką

Polecane przepisy: biała kiełbasa parzona ile piec

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..