Brukselka z pieczarkami w śmietanie

Brukselka z pieczarkami w śmietanie

Składniki

Brukselka 1/2 kg.

Pieczarki 15 dag

Rosół 1 szkalnka

Masło 1 łyżka

Cebula biała 1 szt.

sól i pieprz do smaku

Brukselka z pieczarkami w śmietanie

Przygotowanie

Wykonanie:
Brukselkę oczyścić i usmażyć na maśle z pokrojoną cebulą 15 minut. Następnie dodać pokrojone pieczarki i wszystko razem zagotować przez następne 15 minut. Gdy brukselka jest już miękka, zalać śmietaną i zagotować. Doprawić do smaku i podawać do drugich dań. Śmietanę można zagęścić mąką lub żółtkiem (ale niekoniecznie).

Polecane przepisy: brukselka po angielsku

Polecane przepisy: brukselka do drugiego dania

Polecane przepisy: Brukselka z pieczarkami do obiadu

Polecane przepisy: brukselka inaczej

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..