Buraczki smażone z jabłkami

Buraczki smażone z jabłkami

Składniki

Buraki ćwikłowe 15 dag

Jabłko 1 szt.

Mleko 1/4 szklanki

Mąka 1 płaska łyżeczka

Cukier 1 szczypta

Sok z cytryny do smakuy

Buraczki smażone z jabłkami

Przygotowanie

Wykonanie:
Buraczki umyć i ugotować w skórce . Przestudzić, obrać i zetrzeć razem z jabłkiem. Wlać mleko, oprószyć mąką, zagotować i przyprawić sokiem z cytryny i cukrem.

Polecane przepisy: buraczki plastry smażone

Polecane przepisy: buraczki smazone

Polecane przepisy: buraczki smażone bez gotowania

Polecane przepisy: buraczki z jabłkami i imbirem

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..