Cukiniowe sodziaki

Cukiniowe sodziaki

Składniki

Cukinia 1 szt.

Jajo kurze 2 szt.

Mąka 5 łyżek

Bułka tarta 2 łyżki

Cebula biała 1 szt.

Pieprz do smaku

Sól czosnkowa do smaku

Soda oczyszczona 1/2 łyżeczki

Olej roślinny do smażenia

Cukiniowe sodziaki

Przygotowanie

Sposób przygotowania:
Cukinię obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach razem z cebulą, odcedzić z namiaru soku, dodać jajka, bułkę, mąkę, przyprawy i sodę. Wymieszać masę, kłaść łyżką placuszki na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z kwaśną śmietaną lub z rybą w pomidorze.

Polecane przepisy: jak zrobić sodziaki

Polecane przepisy: sodziaki

Polecane przepisy: sodziaki pieczone

Polecane przepisy: placuszki cukiniowe

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..