Ćwiartki z kurczaka pieczone w piekarniku.

Ćwiartki z kurczaka pieczone w piekarniku.

Składniki

ćwiartki z kurczaka 8 szt.

cebula 4 szt.

czosnek 4 ząbki

olej 6 łyżek

wegeta bez konserwantów 2 łyżki

pieprz ziołowy do smaku

pieprz kolorowy do smaku

pieprz czarny do smaku

sól do smaku

Ćwiartki z kurczaka pieczone w piekarniku.

Przygotowanie

Ćwiartki z kurczaka czyścimy, myjemy w bieżącej wodzie i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Dokładnie nacieramy wszystkimi przyprawami, pokrojonym czosnkiem i olejem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, skrapiamy olejem i mieszamy. Wymieszaną cebulę równomiernie układamy w formie do pieczenia.

Na wyłożoną cebulę układamy pałki jak i podudzia.

Pieczemy 70-80 minut w 180 stopniach Celsjusza z termoobiegiem na grzałki góra/dół. Pieczemy na rumiany kolor do miękkości mięsa.
Smacznego !!!

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..