Deser jogurtowy z bitą śmietaną

Deser jogurtowy z bitą śmietaną

Składniki

Pianka:

1 galaretka o smaku owców leśnych

20 dag jogurtu naturalnego typu greckiego

250 ml gorącej wody

Bita śmietana:

250 ml śmietanki kremówki 30 %

cukier puder do smaku

Dodatkowo:

dowolna cukrowa posypka

Deser jogurtowy z bitą śmietaną

Przygotowanie

Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę miksujemy z jogurtem greckim i przekładamy do szklanek lub pucharków. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia.

Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na puszystość, dodajemy cukier puder do smaku i ponownie ubijamy. Śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskamy na stężonej jogurtowej piance.

Dekorujemy cukrową posypką i podajemy. Smacznego życzę.

Przepis znajduje się w kategorii :
Desery

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..