Domowy cukier waniliowy

Domowy cukier waniliowy

Składniki

Słoiczek drobnego cukru (ja używam fruktozy)

1 laska wanilii

Domowy cukier waniliowy

Przygotowanie

Cukier wsypuję do słoiczka, który można szczelnie zamknąć. Najlepiej nadaje się do tego taki jak u mnie na zdjęciu bo jest bardzo szczelny. Laskę wanilii kroję wzdłuż na pół a potem każdą połowę kroje na mniejsze odcinku. Pokrojoną wanilię wkładam do słoiczka w cukrem. Dobrze mieszam i szczelnie zamykam. Teraz trzeba pamiętać aby od czasu do czasu wstrząsnąć słoiczkiem aby cukier mógł równo przejąć aromat wanilii. Cukier waniliowy gotowy jest po 1-2 tygodniach.

Polecane przepisy: cukier puder przeis thermomix

Polecane przepisy: cukier waniliowy

Polecane przepisy: cukier wanilinowy

Polecane przepisy: piwo z cukrem waniliowym

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..