Filety drobiowe pieczone z białą kiełbasą

Filety drobiowe pieczone z białą kiełbasą

Składniki

Filet drobiowy podwójny 4 szt.

Kiełbasa biała z szynki ½ kg

Śliwki suszone 10 dag

Jabłko winne 2 szt.

Czosnek 10 ząbków

Rosół ½ szklanki(może być z kostki)

Wino białe wytrawne ½ szklanki

Sól do smaku

Tymianek do smaku

Musztarda do smaku

Oliwa do smażenia

Mąka pszenna do panierki

Filety drobiowe pieczone z białą kiełbasą

Przygotowanie

Wykonanie:
Na rozgrzanej oliwie przysmażyć mięso obtoczone w mące na złoty kolor i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na tym samym tłuszczu przysmażyć pokrojoną kiełbasę, następnie wlać wino, rosół, dodać obrany czosnek, śliwki, obrane pokrojone jabłka i przyprawy do smaku. Gotować przez kilka minut, zalać kurczaka i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 35 minut

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..