Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Składniki

jajka 4 szt

pieczarki 3-4 szt

ser żółty 2 plastry

cebula kawałek

szczypiorek

rzeżucha

masło, olej

sól, pieprz

bułka tarta

Jajka faszerowane

Przygotowanie

1. jaka ugotować na twardo, wystudzić, ostrym nożem przekroić na pół (uważać żeby skorupka się nie pokruszyła), łyżeczką wyjąć jajka, skorupki odłożyć, jajka pokroić w drobną kosteczkę,
2. cebulkę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojone w kostkę pieczarki, poddusić, posolić i popieprzyć,
3. ser, rzeżuchę i szczypiorek pokroić, dodać wraz z pieczarkami do jajek, doprawić wg własnego smaku,
4. skorupki napełnić farszem, ubić delikatnie żeby się nie wysypał, zanurzyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju,
smacznego

Polecane przepisy: jajka faszerowane ewy wachowicz

Polecane przepisy: czym faszerować jajka

Polecane przepisy: Remigiusz Raczka kuchnia śląska jajka faszerowane

Polecane przepisy: jajka faszerowane miesem mielonym

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..