Jajka faszerowane tuńczykiem i rzodkiewką

Jajka faszerowane tuńczykiem i rzodkiewką

Składniki

4 jajka

1 puszka tuńczyka w oleju

1 gałązka świeżego koperku

2 duże rzodkiewki

1 łyżeczka chrzanu

sól i pieprz do smaku

woda do gotowania

Jajka faszerowane tuńczykiem i rzodkiewką

Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu obieramy i kroimy wzdłuż.
Tuńczyka odsączamy z oleju i przekładamy do miseczki, dodajemy posiekane rzodkiewki, koperek i chrzan, mieszamy do połączenia i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Farsz wykładamy łyżką na przekrojone jajka.

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..