Kartoflanka w nowej odsłonie

Kartoflanka w nowej odsłonie

Składniki

wywar z kurczaka 1500 ml

ziemniaki młode 5-6 szt

marchewka 1 szt

pietruszka 1 szt

czosnek 1-2 ząbki

oliwa z oliwek 2 łyżki

boczek wędzony 200 g

zioła prowansalskie do smaku

kucharek do smaku

zielona pietruszka do podania

Kartoflanka w nowej odsłonie

Przygotowanie

Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć pokrojony w plastry czosnek. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i dodać do czosnku. Przyprawić i dusić do miękkości. Miękkie jarzyny zmiksować z przygotowanym wcześniej wywarem (można dodać ugotowanie mięso drobiowe).

Boczek kroimy w paski i smażymy na patelni. Zupę podawać z posiekaną natką i usmażonym boczkiem.
Smacznego!

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..