Koktajl jagodowy z congee jaglanego

Koktajl jagodowy z congee jaglanego

Składniki

300 g ugotowanego i wystudzonego jaglanego congee

słoik jagód pasteryzowanych bez cukru (około 250 g) albo mrożone jagody i trochę wody

1 banan

opcjonalnie – trochę cytrynianu magnezu w proszku (żeby nie łykać kapsułek i tabletek)

opcjonalnie odrobina miodu (lub miodku mniszkowego) do smaku, ale zwykle nie jest to konieczne

Koktajl jagodowy z congee jaglanego

Przygotowanie

Wszystkie wymienione składniki trzeba zmiksować aż do uzyskania gładkiego, gęstego napoju. Wypić, delektować się i przywracać organizm do równowagi kwasowo-zasadowej. Na zdrowie!

Polecane przepisy: Koktajl jagodowy z congee jaglanego

Przepis znajduje się w kategorii :
Śniadania

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..