Krem kalarepkowo-cukiniowy.

Krem kalarepkowo-cukiniowy.

Składniki

kalarepki 2 duże

cukinia młoda 1szt

Pietruszka 1 szt

młody seler z nacią

Kapusta włoska 1/4 główki

pomidor duży 1/2

śmietana 18 % 100ml

koperek pęczek

pieprz,sól

Kostka rosołowa

grzanki lub groszek ptysiowy

Krem kalarepkowo-cukiniowy.

Przygotowanie

Warzywa obrać,cukinię zostawić z łupinką i pokroić w grubą kostkę.
Zalać wodą do przykrycia warzyw,dodać kostkę rosołową i gotować pół godz.
Lekko przestudzić i zblendować.
Dać do zagotowania,dodać śmietanę rozp.w gorącym wywarze,przyprawy.
Pod koniec wrzucić posiekany koperek i zagotować.
Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Smacznego życzę!

Przepis znajduje się w kategorii :
Zupy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..