Lekka sałatka śledziowa

Lekka sałatka śledziowa

Składniki

3 płaty śledziowe 330-350 g

2 kwaskowe jabłka

1,5 cebuli

3 łyżki rodzynek

3 łyżki suszonej żurawiny

pęczek koperku

1,5 łyżki majonezu

2 łyżki musztardy francuskiej

pieprz

Lekka sałatka śledziowa

Przygotowanie

Rodzynki i żurawinę moczymy w gorącej wodzie, gdy lekko napęcznieje, odcedzamy z wody.
Filety rybne płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę.
Jabłka obieramy i kroimy w podobną kostkę jak śledzie.
Rybę i jabłka mieszamy w misce, posypujemy posiekaną natką pietruszki i pieprzem.
Dodajemy posiekaną cebulę, żurawinę z rodzynkami, mieszamy. Całość doprawiamy majonezem i musztardą, mieszamy i podajemy.

Przepis znajduje się w kategorii :
Sałatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..