Młoda kapusta

Młoda kapusta

Składniki

Główka kapusty młodej

Sól

Woda

Bułka tarta 2-3 łyżki

Masło 2-3 łyżki

Młoda kapusta

Przygotowanie

Kapustę umyć, obrać z większych liści, odciąć dolną, twardą część.
Włożyć do garnka, zalać osoloną wodą i gotować do miękkości kapusty.

Zasmażka
Masło rozpuścić w garnuszku, dodać bułkę tartą i wymieszać.

Ugotowaną kapustę odcedzić i polać obficie zasmażką.

Smacznego 🙂

Polecane przepisy: młoda kapusta gotowana w całości

Polecane przepisy: młoda kapusta

Polecane przepisy: kapusta

Polecane przepisy: ewa wachowicz gotuje mloda kapusta

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..