Muszle nadziewane pastą z tuńczyka i jajek

Muszle nadziewane pastą z tuńczyka i jajek

Składniki

makaron muszle 8 szt.

pasta z tuńczyka i jajek

rzodkiewka do dekoracji

por zielony kawałek do dekoracji

Składniki na pastę:

tuńczyk we własnym sosie 13 dag (po osączeniu)

jajka kurze 2 szt.(ugotowane na twardo)

młody por zielona część 10 cm

majonez 2 łyżeczki

ketchup 2 łyżeczki

musztarda 1 łyżeczka

Sól morska

Pieprz ziołowy

Muszle nadziewane pastą z tuńczyka i jajek

Przygotowanie

Wykonanie pasty:
Obrane jajka ze skorupek kroimy w kostkę, tuńczyka osączamy z sosu i lekko rozdrabniamy widelcem. Por kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w głębokim talerzu, mieszamy. Dodajemy majonez, musztardę i ketchup, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, mieszamy.

Wykonanie przystawki z muszli i pasty:
Ugotowane i ostudzone muszle nadziewamy pastą z tuńczyka i jajek. Nadziane muszle układamy na talerzyku w kształcie kwiatka. W środku umieszczamy dekoracje zrobioną z plasterków rzodkiewki. Z kawałka młodego, zielonego pora wycinamy 16 cienkich pasków i umieszczamy w każdej muszli po 2 paski zielone.
Smacznego!!!

Polecane przepisy: Muszle nadziewane pastą z tuńczyka i jajek

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..