Obiad podwójnie szpinakowy

Obiad podwójnie szpinakowy

Składniki

250 g makaronu ze szpinakiem

250 g pieczarek

5-6 kulek mrożonego szpinaku

1 cebula

3-4 łyżki oleju rzepakowego

200 g śmietany 12% lub 18%

przyprawy: sól, pieprz

Obiad podwójnie szpinakowy

Przygotowanie

Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Pieczarki obrać i pokroić. Na patelnię wlać olej. Wrzucić pokrojoną cebulę i chwilę dusić. Dodać pieczarki oraz kulki szpinaku. Nadal dusić całość pod przykryciem kilka minut. Od czasu do czasu mieszać. Doprawić solą i pieprzem. Wlać śmietanę . Wymieszać. Poczekać chwilę aż sos zgęstnieje. Potem dodać odcedzony makaron. Wymieszać i danie gotowe.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..