Pałki drobiowe na ryżu

Pałki drobiowe na ryżu

Składniki

pałki drobiowe 6 szt

cebula 1 szt duża

ryż 2 woreczki

bulion z kostki rosołowej 4 szklanki

czosnek granulowany 1 łyżeczka

papryka słodka 1 łyżeczka

papryka ostra do smaku

sól do smaku

pieprz do smaku

majeranek 1 łyżka

Pałki drobiowe na ryżu

Przygotowanie

Pałki drobiowe myjemy i osuszamy.Czosnek granulowany, papryki, sól, pieprz majeranek mieszamy i powstałą mieszanką nacieramy mięso. Odstawiamy na godzinę.
Ryż /200g czyli 2 woreczki/ wysypujemy na dno naczynia żaroodpornego. Na ryżu układamy drobno pokrojoną cebulę a na nią przygotowane pałki drobiowe. Całość zalewamy bulionem /bulion przygotowałam z dwóch kostek bulionowych- zgodnie z przepisem: 1 kostka na 0,5 l wrzątku/.
Naczynie żaroodporne przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni C. Pieczemy przez 1 godzinę.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..