Pieczeń z piersi z kurczaka i warzywami

Pieczeń z piersi z kurczaka i warzywami

Składniki

1300 g piersi z kurczaka

papryka czerwona

papryka żółta

Cebula biała

3 ząbki czosnku

12 szt. marynowanych cebulek

12 szt. czarnych oliwek bez pestek

100 g fety w kostkach

2 jajka

70 g kaszki kukurydzianej

1 łyżka ostrej musztardy

gałka muszkatołowa,słodka papryka,sól,pieprz kolorowy do smaku

4 łyżki oleju

masło,bułka tarta do formy

rozmaryn,tymianek szałwia

Pieczeń z piersi z kurczaka i warzywami

Przygotowanie

Pierś z kurczaka opłucz, zmiel w maszynce do mięsa.
Warzywa oczyść. Papryki i cebulę pokrój w kostkę,czosnek posiekaj. Przesmaż na 3 łyżkach oleju. Ostudź.
Mięso mielone wymieszaj z jajkami,kaszką ,musztardą i dopraw do smaku przyprawami. Dołóż pokrojone w plasterki czarne oliwki ,odsączoną fetę, marynowane cebulki i podsmażone warzywa.
Foremkę o długości 30cm. wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą.
Masę nałóż do foremki.
Wierz posmaruj olejem,posyp rozmarynem,tymiankiem i szałwią.
Piecz 80 minut w temp. 190 stopni.

Polecane przepisy: pasztet z kurczaka z warzywami szybki

Polecane przepisy: Pieczeń z piersi z kurczaka i warzywami

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..