Podpłomyki norweskie

Podpłomyki norweskie

Składniki

mąka 1/2 kg

Śmietana kwaśna 20 dag

mleko kwaśne 200ml

Cukier 3 łyżki

Miód 3 łyżki

Proszek do pieczenia 3 łyżeczki

Podpłomyki norweskie

Przygotowanie

Wykonanie:
Składniki na ciasto dokładnie wymieszać, wyrobić ciasto i przenieść na stolnicę wysypaną mąką.

Piekarnik rozgrzać do 230 stopni. w miedzy czasie ciasto podzielić na 6 części i rozwałkować.

Nakłuć widelcem i przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piec 10 minut i podawać z masełkiem lub kremem z gęstej śmietany i owoców sezonowych.

Polecane przepisy: najprostsze podpłomyki bez drozdzy

Polecane przepisy: podpłomyki drożdżowe babci

Polecane przepisy: podpłomyk z serem

Polecane przepisy: podpłomyki jaglane

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..