Rolada boczkowa.

Rolada boczkowa.

Składniki

Boczek surowy 1,20kg

Czosnek 4 ząbki

Papryka czerwona 1 łyżeczka

Majeranek 2 łyżeczki

Wegeta 2-3 łyżeczki

Pieprz 1/2 łyżeczki

Kminek 3 łyżeczki

Rolada boczkowa.

Przygotowanie

Najlepszy by był boczek cieńki,no ja miałam grubszy,więc go wzdłuż przecięłam na 3 części.Skórę wyrzuciłam.
Boczek połączyć brzegami by zachodziły na siebie.
Doprawić przyprawami i wyciśniętym czosnkiem.

Boczek zwinąć i zawinąć w folię aluminiową.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200st.i piec około godz.
Po tym czasie rozwinąć folię i zapiec z wierzchu do złotego koloru.

Smacznego życzę!

Polecane przepisy: rolada boczkowa

Polecane przepisy: rolada boczkowa przepisy

Polecane przepisy: ile trzeba piec rolade boczkową

Polecane przepisy: rolady boczkowe

Przepis znajduje się w kategorii :
Dodatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..