Sałatka ryżowa z cieciorką i tuńczykiem

Sałatka ryżowa z cieciorką i tuńczykiem

Składniki

2 woreczki ryżu parboiled

150 g pieczarek

1 duża cebula

1 puszka cieciorki konserwowej

1 puszka marchewki konserwowej

1 puszka tuńczyka w sosie własnym

2-3 łyżki majonezu

sól,pieprz kolorowy do smaku

1,5 łyżki suszonych pomidorów (małe płatki)

3 łyżki posiekanej natki pietruszki

olej

jajka ugotowane na twardo

Sałatka ryżowa z cieciorką i tuńczykiem

Przygotowanie

Ryż ugotować według wskazówek na opakowaniu.
Ostudzić.
Pieczarki,cebulę oczyścić,pieczarki pokroić w plasterki a cebulę w piórka.Podsmażyć na oleju.Ostudzić.
Cieciorkę,marchewkę i tuńczyka odcedzić z zalewy.
Połączyć wszystkie składniki z majonezem i doprawić do smaku solą i
pieprzem.
Podawać z jajkiem.

Polecane przepisy: Sałatka ryżowa z cieciorką i tuńczykiem

Przepis znajduje się w kategorii :
Przekąski

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..