Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) i granatu

Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) i granatu

Składniki

250 g ugotowanej komosy ryżowej

pestki z obranego jednego dużego granatu

3-4 cebulki dymki, posiekane

1 natka pietruszki, posiekan

1/2 szklanki płatków migdałów, z patelni

sok z jednej limonki + starta skórka

sok z 1/2 pomarańczy + starta skórka

2-3 łyżki oliwy

szczypta soli, pieprz do smaku

1/4 łyżeczka cynamonu

2-3 ziarenka ziela angielskiego, ubite w moździerzu

Liście mięty, plastry awokado (opcjonalnie) – do dekoracji

Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) i granatu

Przygotowanie

W misce łączymy ze sobą komosę, ziarna granatu, dymkę, natkę i migdały.

Dodajemy oliwę, sok oraz startą skórkę z limonki i pomarańczy, sól, pieprz, cynamon, ziele angielskie. Mieszamy dokładnie, doprawiamy do smaku.

odajemy udekorowane listkami mięty i plastrami awokado.

Przepis znajduje się w kategorii :
Sałatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..