Sałatka z kurczakiem i kiełkami czarnej rzodkwi

Sałatka z kurczakiem i kiełkami czarnej rzodkwi

Składniki

kiełki czarnej rzodkwi 1 słoik

1 podwójna pierś kurza

Jabłko

kalarepa

Orzechy włoskie

Olej, sól, pieprz

Sałatka z kurczakiem i kiełkami czarnej rzodkwi

Przygotowanie

W słoiku na kiełki wyhoduj w 4 dni kiełki czarnej rzodkwi. Jest ona tak samo bezproblemowa jak zwykła rzodkiewka, a ma inny smak. Jak kiełkować w kiełkownicy słoikowej dowiesz się na semini.pl

Upraż na suchej patelni orzechy włoskie, połowę z nich zmiel.
Pokrój w słupki kalarepę, w świerćplasterki jabłko, posyp uprażonymi, nie zmielonymi orzechami i połową kiełków. Polej sosem z oleju, soli i pieprzu.
Na patelni rozgrzej olej, posolone medaliony z kury obtocz w zmielonych orzechach i usmaż na złoto.
Na talerzu ułóż medaliony, obok sałatkę, wszystko posyp resztą kiełków. Smacznego!

Polecane przepisy: Sałatka z kurczakiem i kiełkami czarnej rzodkwi

Przepis znajduje się w kategorii :
Sałatki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..