Schab faszerowany frankfurterkami, żółtym serem i marchewką:

Schab faszerowany frankfurterkami, żółtym serem i marchewką:

Składniki

4 kotlety schabowe

4 plastry żółtego sera

2 długie frankfurterki

1 marchewka

sól, pieprz, przyprawa podlaska do mięs wieprzowych

granulowany czosnek do smaku

2 jajka + mąka do panierki

olej do smażenia

Schab faszerowany frankfurterkami, żółtym serem i marchewką:

Przygotowanie

Schab rozbić na cienkie plastry.
Oprószyć przyprawami. Odstawić na godzinę do lodówki by mięso przeszło zapachem przypraw.
Na każdym plastrze mięsa ułożyć żółty ser, dwa “słupki” marchewki i kawałek frankfurterka. Spiąć wykałaczkami lub obwiązać grubą nitką.
Panierować w jajkach i mące. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Po zrumienieniu- podlać bulionem lub wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.
Podałam z sałatką z pokrojonych kiszonych ogórków i świeżej papryki. Posypałam pestkami granatu i skropiłam olejem smakowym.

Przepis znajduje się w kategorii :
Dania główne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Specjalnie dla Ciebie! losowe posty ..